Harap Sudilah Follow

Sila Klick tanda sokongan kepada blog ini..




PENAJA UTAMA

December 15, 2010

Home » » Cara unlock modem broadband

Cara unlock modem broadband

ramai yang punyai mosem broadband. tapi kadang mereka tak gunakan kerana modem tu telah di lock dengan satu line rangkaian je. Jadi disini saya nak kongsi tips bagaimana nak unlock semula modem broadband tersebut. ikuti langkah langkah yang ditulis dibawah ini ye..

1. CARI IMEI 3G USB MODEM ANDA





Nombor imei usb modem anda boleh didapati di modem itu sendiri atau di dianostic modem itu atau kat kotak usb modem....







2. MASUKKAN NO IMEI KE DALAM WEBSITE



bila dah jumap no imei tu, masukkan no imei anda tadi ke dalam kotak yang disediakan ..... 



- MASUK KE WEBSITE NIE http://a-zgsm.com/huawei.php











3. MASUKKAN NO UNLOCK CODE KE MODEM



ada 2 cara utk masukkan unlock code ke dalam modem iaitu :-



A. MENGGUNAKAN KOTAK UNLOCK CODE BILA MASUKKAN SIMCARD KOMPENI bb YANG LAIN



- masukkan simcard kompeni berukband yang lain ke dalam modem anda itu .... dan akan keluar satu kotak UNLOCK CODE .... so masukkan ada UNLOCK CODE itu  






p/s: yang nie cara aku unlock modem 3G aku hehehehe 





B. MENGGUNAKAN CODE WRITER



- satu cara lain utk unlock code modem anda adalah dengan menggnakan huawei code writer



- download link kat sini atau google ajer 






- cucuk usb modem anda ......



pastikan pilih com port yang betul ....



 

Kemudian tekan unlock dan masukkan no pin unlock tadi dalam kotak.


1 comment:

  1. xbole pon....aku punye modem celcom World Stage...
    dah masukkan no IMEI pastu da dpt unlock code...
    pastu dah masukkan unlock code tu tp xleh gak...
    dia kata dah reach limit unlock time...dah tu camner???

    ReplyDelete

Sila Klick tanda penghargaan daripada blog ini..